Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam.

Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder vredig en ontspannen is,werkt dit door naar het ongeboren kindje. Een massage is dus prettig voor moeder en kind.

 

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die de zwangere vrouw ervaart verminderen.

Dit kan onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of de aanstaande moeder zit gewoon niet lekker in haar vel.

Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

 

Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage vroeggeboortes kleiner te zijn.

Veel problemen en klachten van de zwangerschap kunnen voorkomen worden door goede prenatale zorg en door gezond te leven voor en tijdens de zwangerschap.

 

Wanneer GEEN zwangerschapsmassage:

• In de eerste 3 maanden van de zwangerschap

• Bij bloedingen

• Bij eerdere miskramen

• Te hoge of te lage bloeddruk en zeker in combinatie met het vasthouden van vocht.

 

Een volledige zwangerschapsmassage duurt anderhalf uur!

Maar uiteraard kunt u er voor kiezen om een deelmassage te laten doen.